Ιατρική Βιβλιοθήκη
ιατρικά άρθρα - βίντεο επεμβάσεων - ενημέρωση

Σας καλωσορίζουμε στην Ιατρική Βιβλιοθήκη, μία νέα πρωτουβουλία έγκυρης ενημέρωσης για θέματα υγείας από εξειδικευμένους ιατρούς, με την υποστήριξη της Κεντρικής Κλινικής Τσεπέτη.

ιατρική βιβλιοθήκη

Προτεινόμενα άρθρα

αφροδίσια νοσήματα

Tα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα, αφροδίσια νοσήματα Ενημερωτικό άρθρο σχετικά με ασθένειες ή μολύνσεις οι οποίες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Συνολικές προβολές: 44000
Ημ/νία δημοσίευσης:
πρώτες βοήθειες

Έγκαυμα: απαραίτητες πρώτες βοήθειες πριν από τον γιατρό Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα σε περίπτωση εγκαύματος πριν πάμε στο γιατρό; Ενημερωτικό κείμενο για το έγκαυμα και τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τις τρέχουσες ιατρικές οδηγίες.
Συνολικές προβολές: 61820
Ημ/νία δημοσίευσης:
προεγχειρητικός έλεγχος

10 ερωτήσεις προς τον ιατρό πριν από κάθε χειρουργείο Η αναλυτική ενημέρωση του ασθενή από τον θεράποντα χειρουργό θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι κάθε χειρουργικής επέμβασης. Τι πρέπει να διευκρινιστεί στη συζήτηση πριν από το χειρουργείο;
Συνολικές προβολές: 27892
Ημ/νία δημοσίευσης:
χειρουργική ενδοκρινών αδένων

Αφαίρεση θυρεοειδούς - νέες εξελίξεις στην θυρεοειδεκτομή Αναλυτικό άρθρο σχετικά με την χειρουργική του θυρεοειδούς, τις ενδείξεις της θυρεοειδεκτομής, τις πιθανές επιπλοκές και τις μοντέρνες μεθόδους ασφαλούς αφαίρεσης του αδένα.
Συνολικές προβολές: 1199
Ημ/νία δημοσίευσης:
ελάχιστα επεμβατική χειρουργική

Η λαπαροσκόπηση γίνεται τρισδιάστατη (3D laparoscopy) Πληροφορίες και τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την λαπαροσκόπηση, μία μέθοδο ενδοσκοπικής, ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, που εφαρμόζεται για την διάγνωση και την θεραπεία παθήσεων της κοιλιάς και της πυέλου.
Συνολικές προβολές: 22387
Ημ/νία δημοσίευσης:
ενδοσκοπική χειρουργική

Πέτρες στα νεφρά με κολικό - Laser λιθοτριψία ουρητήρα Εκτενές άρθρο σχετικά με τις πέτρες στα νεφρά με έμφαση στην σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση της λιθίασης του ουρητήρα μέσω ενδοσκοπικής λιθοτριψίας με Laser.
Συνολικές προβολές: 2348
Ημ/νία δημοσίευσης:
χειρουργική ενδοκρινών αδένων

Ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή (MIVAT) Η MIVAT (Minimally Invasive Video Assisted Thyreoidectomy) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτοπόρος χειρουργική μέθοδος αφαίρεσης του θυρεοειδούς αδένα, η οποία εφαρμόζεται σε εξειδικευμένα χειρουργικά κέντρα
Συνολικές προβολές: 12069
Ημ/νία δημοσίευσης:
χειρουργική κήλης

Βουβωνοκήλη - νέα μέθoδος αντικαθιστά την λαπαροσκόπηση Εκτενές κείμενο σχετικά με την βουβωνοκήλη: ορισμός, αιτιολογία, συμπτώματα και σύγχρονες μεθόδοι χειρουργικής αποκατάστασης, με ιδιαίτερη αναφορά σε πρωτοποριακές ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.
Συνολικές προβολές: 4380
Ημ/νία δημοσίευσης:
χειρουργική προστάτη

Διουρηθρική αφαίρεση του προστάτη με πλάσμα (TURis) Η εξάχνωση με πλάσμα ή διπολική διουρηθρική εκτομή του προστάτη σε φυσιολογικό ορό (TURIS) αποτελεί τη νεότερη εξέλιξη στην ενδοσκοπική χειρουργική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη
Συνολικές προβολές: 64603
Ημ/νία δημοσίευσης:
λαπαροσκοπική χειρουργική

Πέτρες στη χολή - χολολιθίαση - λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή Άρθρο για την χολολιθίαση (λίθοι στην χοληδόχο κύστη): αιτιολογία, συμπτώματα και παρουσίαση της λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής.
Συνολικές προβολές: 28540
Ημ/νία δημοσίευσης:
αρθροσκόπηση

Αρθροσκόπηση γόνατος - ελάχιστα επεμβατική χειρουργική Πληροφορίες για την αρθροσκόπηση γόνατος, η οποία εφαρμόζεται για την διάγνωση και θεραπεία παθήσεων, όπως η ρήξη μηνίσκου ή χιαστού συνδέσμου.
Συνολικές προβολές: 10816
Ημ/νία δημοσίευσης:
μικροχειρουργική

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: ανώδυνη ενδοσκοπική θεραπεία Αίτια, συμπτώματα, διαγνωστική διαδικασία και χειρουργικές μεθόδοι αποκατάστασης του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα, με αναφορά στις νέες ενδοσκοπικές μεθόδους θεραπείας.
Συνολικές προβολές: 40712
Ημ/νία δημοσίευσης:
κονδυλώματα

Λοίμωξη με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV- human papillomavirus) Αναλυτικό άρθρο για την λοίμωξη με τον ιό HPV, η οποίος συσχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση κονδυλωμάτων αλλά και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Συνολικές προβολές: 8818
Ημ/νία δημοσίευσης:
χειρουργική ρινός

Ρινοπλαστική - πλαστική χειρουργική μύτης Άρθρο για την ρινοπλαστική, την πλαστική χειρουργική αποκατάσταση της μύτης, σε περιπτώσεις δυσμορφίας ρινός
Συνολικές προβολές: 18122
Ημ/νία δημοσίευσης:
λαπαροσκοπική χειρουργική

Λαπαροσκόπηση μίας τομής (single incision laparoscopy) Άρθρο για τις νέες λαπαροσκοπικές μεθόδους μονήρους οπής, όπου η χειρουργική επέμβαση διενεργείται μέσω μόνο μίας πολύ μικρής τομής
Συνολικές προβολές: 1090
Ημ/νία δημοσίευσης:
αρθροσκόπηση

Αρθροσκόπηση ώμου - ελάχιστα επεμβατική χειρουργική Πληροφορίες για την αρθροσκόπηση ώμου, μίας μεθόδου ενδοσκοπικής χειρουργικής, που εφαρμόζεται για την διάγνωση και θεραπεία παθήσεων και τραυματισμών του ώμου.
Συνολικές προβολές: 6176
Ημ/νία δημοσίευσης:
λαπαροσκοπική χειρουργική

Οξεία σκωληκοειδίτιδα - Λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή Αναλυτικό άρθρο για την οξεία σκωληκοειδίτιδα με παρουσίαση της λαπαροσκοπικής σκωληκοειδεκτομής, της αφαίρεσης της σκωληκοειδούς απόφυσης σε περίπτωση οξείας φλεγμονής
Συνολικές προβολές: 21363
Ημ/νία δημοσίευσης:
χειρουργική ρινός

Σκολίωση ρινικού διαφράγματος - διαφραγματοπλαστική Εκτενές άρθρο για την χειρουργική αποκατάσταση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος μέσω διαφραγματοπλαστικής
Συνολικές προβολές: 4388
Ημ/νία δημοσίευσης:
υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα - που οφείλεται και πότε να επισκεφτείτε τον ιατρό Ενημερωτικό άρθρο για την υπογονιμότητα ανδρών και γυναικών με αναφορά στα αίτια της στείρωσης αλλά και στα κριτήρια θεραπευτικής προσέγγισης.
Συνολικές προβολές: 12454
Ημ/νία δημοσίευσης:
ελάχιστα επεμβατική χειρουργική

Αμυγδαλεκτομή με σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές Άρθρο για την αμυγδαλεκτομή (χειρουργική αφαίρεση αμυγδαλών) με σύγχρονες τεχνικές, όπως η τεχνολογία Coblation
Συνολικές προβολές: 3302
Ημ/νία δημοσίευσης:
χειρουργική κήλης

Ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, διάταση λευκής γραμμής Άρθρο σχετικά με τις συχνότερες κήλες της λευκής γραμμής του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος: συμπτώματα και σύγχρονες μεθόδοι χειρουργικής αποκατάστασης, με αναφορά σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.
Συνολικές προβολές: 40441
Ημ/νία δημοσίευσης:
ιατρικά περιστατικά

Βίντεο λαπαροσκοπικών - αρθροσκοπικών χειρουργικών επεμβάσεων Παρουσίαση ιατρικών περιστατικών με επισύναψη βίντεο από ενδοσκοπικές - λαπαροσκοπικές - αρθροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις
Συνολικές προβολές: 24388
Ημ/νία δημοσίευσης:

Περιεχόμενα της Ιατρικής Βιβλιοθήκης

Για την ευκολότερη ανεύρεση του θέματος που σας ενδιαφέρει, τα κείμενα έχουν ταξινομηθεί ανά:

άρθρα ανά θεματική ενότητα

άρθρα ανά συντάκτη

Oι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα υγείας

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη αποτελεί μια ελεύθερη συλλογή ιατρικών άρθρων, βίντεο χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και άλλων ενημερωτικών κειμένων σε θέματα υγείας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ασθενών και του ευρύτερου κοινού.

Ελεύθερη πρόσβαση χωρίς περιορισμούς

  • η πρόσβαση από το διαδίκτυο στα άρθρα της βιβλιοθήκης είναι ελεύθερη για όλους χωρίς περιορισμούς ή συνδρομές
  • η δημοσίευση των κειμένων δεν συνοδεύεται από κανένα κόστος
  • τα κείμενα διατίθενται, εκτός λίγων εξαιρέσεων, με άδεια Creative Commons, η οποία προβλέπει την ελεύθερη αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίασή τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναφερθεί το όνομα και η ιδιότητα του συντάκτη και η Ιατρική Βιβλιοθήκη σαν μέσο δημοσίευσης

Γίνετε συντάκτης της Ιατρικής Βιβλιοθήκης

Όλοι οι συντάκτες αποκτούν προσωπική ιστοσελίδα εντός της Ιατρικής Βιβλιοθήκης, στην οποία μπορούν να καταχωρηθούν στοιχεία επικοινωνίας, βιογραφικό, λοιπές δημοσιεύσεις και γενικότερα οποιαδήποτε άλλη πληροφορία κρίνεται απαραίτητο από τον ίδιο τον συντάκτη.

Αν ενδιαφέρεστε να δημοσιεύσετε το δικό σας άρθρο στην Ιατρική Βιβλιοθήκη, παρακαλώ αποστείλετε το κείμενο προς καταχώρηση μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην παρακάτω διεύθυνση:

Εγγραφή στην τροφοδοσία RSS

Οι τροφοδοσίες Really Simple Syndication (RSS) αποτελούν έναν εύκολο τρόπο ανάγνωσης των πιο πρόσφατων δημοσιεύσεων της Ιατρικής Βιβλιοθήκης.

Εγγραφείτε τώρα στο αρχείο ροής - τροφοδοσίας της Ιατρικής Βιβλιοθήκης, ώστε να λαμβάνετε αυτόματα μια σύνοψη, όποτε δημοσιεύεται νέο περιεχόμενο ή γίνεται ενημέρωση των κειμένων. Η εγγραφή γίνεται στον browser ή και στο smartphone μέσω προγραμμάτων ανάγνωσης RSS, όπως π.χ. το Feedly

Διεύθυνση RSS της Ιατρικής Βιβλιοθήκης:
https://chaniaclinic.com/rss-library

Σημείωση για τον αναγνώστη

Τα κείμενα που καταχωρούνται στην Ιατρική Βιβλιοθήκη ελέγχονται από την επιστημονική ομάδα της Κεντρικής Κλινικής Τσεπέτη για την γενική εγκυρότητά τους, με βάση την καθιερωμένη ιατρική πρακτική και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Εντούτοις, στα άρθρα μπορεί να εκφράζονται και προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη, βασισμένες στην ατομική του κατάρτιση και εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση, τα κείμενα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την απαιτούμενη εξέταση, διάγνωση και θεραπεία από τον ιατρό σας.

chaniaclinic
η νέα κλινική σας στην Κρήτη

ακολουθήστε μας στα social media

chaniaclinic
Κεντρική Κλινική Τσεπέτη
Τηλεφωνικό κέντρο: 28210 28828 Φαξ: 28210 28829

Παπαναστασίου 9, πλατεία Δικαστηρίων, 73133 Χανιά Κρήτη GR

35.51020 24.03289

Ο καιρός στα Χανιά 08/12/2022 23:11: πολύ ασθενής άνεμος (2 bft) νότιος, αραιές νεφώσεις, 16 °C
αραιές νεφώσεις

Ιατρική Βιβλιοθήκη

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη είναι μια online συλλογή ιατρικών άρθρων, βίντεο χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και άλλων ενημερωτικών κειμένων σε θέματα υγείας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ασθενών και του ευρύτερου κοινού.

Μεταβείτε τώρα στην Ιατρική Βιβλιοθήκη >>

Βίντεο χειρουργικών επεμβάσεων

Βίντεο με παρουσίαση ιατρικών περιστατικών θα βρείτε στην Ιατρική Βιβλιοθήκη >>

καθώς και στο κανάλι της Κεντρικής Κλινικής Τσεπέτης στο YouTube >>

@chaniaclinic on twitter
check up: οικονομικά πακέτα προληπτικού ελέγχου
menu
χάρτης τηλέφωνο email twitter
© 2022 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΣΕΠΕΤΗ - ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ All rights reserved