check up
οικονομικά πακέτα

Σύμβαση της Κεντρικής Κλινικής Τσεπέτη με τον ΕΟΠΥΥ

Η Κεντρική Κλινική Τσεπέτη έχει συνάψει σύμβαση με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - ΕΟΠΥΥ και παρέχει τις υπηρεσίες της και στους ασφαλισμένων όλων των ταμείων που στεγάζονται πλέον στον Οργανισμό.

Ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ περιληπτικά Σύμφωνα με τον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ το κόστος της νοσηλείας ενός ασφαλισμένου καθορίζεται από μία ενοποιημένη λίστα νοσηλίων, τα λεγόμενα ΚΕΝ. Το ΚΕΝ της εκάστοτε νοσηλείας προκύπτει αναλόγως την πάθηση και επιλεγμένη θεραπεία και έχει προκαθορισμένο ποσό και ημέρες παραμονής (κλειστό νοσήλιο). Τα κλειστά νοσήλια ισχύουν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα υγείας.

Στα ποσά, που προβλέπονται από τα ΚΕΝ, περιλαμβάνεται η αμοιβή της κλινικής για την πιθανή διεξαγωγή μίας χειρουργικής επέμβασης αλλά και για την νοσηλεία του ασθενούς σε τετράκλινο δωμάτιο ενώ δεν περιλαμβάνονται ιατρικές αμοιβές και πιθανή αναβάθμιση της θέσης νοσηλείας (από τετράκλινο σε τρίκλινο, δίκλινο, μονόκλινο ή σουίτα).

Σύμφωνα με την τελευταία αλλαγή στον Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ την 18.11.2012 (ΦΕΚ 3054 Β' / 18.11.12, Άρθρο 10 Ε1, σελ. 46367), προβλέπεται συμμετοχή του ασφαλισμένου στο ποσό που καθορίζεται από το εκάστοτε ΚΕΝ. Το ύψος της συμετοχής του ασφαλισμένου είναι 30% για όλα τα ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ εκτός του ΟΓΑ, για τους ασφαλισμένους του οποίου προβλέπεται συμμετοχή 50%. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα ΚΕΝ είναι μία σχετικά νέα ρυθμιση, αντίκτυπο της τρέχουσας οικονομικής δυσχέρειας του Οργανισμού.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον τρέχοντα Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 3054 Β' / 18.11.12)

Ποιά διαδικασία ακολουθείται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ; Κατά την έναρξη της νοσηλείας το θεωρημένο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου πρέπει να παραδοθεί στο Τμήμα Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών της κλινικής, όπου και παραμένει μέχρι και το πέρας της νοσηλείας. Το λογιστήριο καταθέτει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στον ΕΟΠΥΥ και τιμολογεί την νοσηλεία του ασθενούς με βάση το ισχύον ΚΕΝ απευθείας στον Οργανισμό. Μια και η δαπάνη των νοσηλίων κατατίθεται κατευθείαν στον ΕΟΠΥΥ από την κλινική, ο ασφαλισμένος δεν καταβάλλει το σύνολο του ποσού στην κλινική αλλά μόνο τη νόμιμη συμμετοχή του (30% ή 50% για ασφαλισμένους του ΟΓΑ), σύμφωνα με την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η παλαιότερη διαδικασία επιστροφής χρημάτων στον ασφαλισμένο από το ασφαλιστικό του ταμείο, μετά την καταβολή των νομίμων παραστατικών που έχει λάβει από την ιδιωτική κλινική, έχει ουσιαστικά καταργηθεί.

Επίδομα τοκετού Tο επίδομα τοκετού έχει καταργηθεί με νομοθετική ρύθμιση και δεν καταβάλλεται για οποιοδήποτε τοκετό διεξαχθεί εντός νοσηλευτκού ιδρύματος, κρατικού ή ιδιωτικού, συμβεβλημένου ή μη συμβεβλημένου. Στο σημείο αυτό σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για την κατάργηση του επιδόματος τοκετού.

Τι σημαίνει η σύμβαση της κλινικής με τον ΕΟΠΥΥ για τον ασφαλισμένο; Παρόλες τις δυσκολίες που προφανώς αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ, η σύμβαση της κλινικής μας με τον ΕΟΠΥΥ, μας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος επέμβασης και νοσηλείας για τους ασθενείς μας. Η οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς έχει ήδη μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με προηγούμενες συμβάσεις επιμέρους ασφαλιστικών ταμείων.

Τα νέα οικονομικά πακέτα νοσηλείας της Κεντρικής Κλινικής Τσεπέτη συμπεριλάνουν όλα τα προβλέψιμα έξοδα (συμμετοχή ΚΕΝ, αναβάθμιση θέσης κλπ.), ώστε ο ασθενής να μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων την τελική οικονομική επιβάρυνση. Το ύψος των οικονομικών πακέτων νοσηλείας είναι τέτοιο, ώστε να μην οδηγεί σε αποκλεισμό καμίας κοινωνικής ομάδας από το αναφαίρετο δικαίωμά της για παροχή υγείας υψηλού επιπέδου.

Παρακαλούμε επικονωνήστε με το Τμήμα Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών της Κλινικής για τον υπολογισμό του ύψους του οικονομικού πακέτου νοσηλείας, που πιθανών σας ενδιαφέρει.

chaniaclinic
η νέα κλινική σας στην Κρήτη

ακολουθήστε μας στα social media

chaniaclinic
Κεντρική Κλινική Τσεπέτη
Τηλεφωνικό κέντρο: 28210 28828 Φαξ: 28210 28829

Παπαναστασίου 9, πλατεία Δικαστηρίων, 73133 Χανιά Κρήτη GR

35.51020 24.03289

Ο καιρός στα Χανιά 22/07/2024 14:17: σχεδόν μέτριος άνεμος (4 bft) δυτικός, αίθριος, 34 °C
αίθριος

Ιατρική Βιβλιοθήκη

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη είναι μια online συλλογή ιατρικών άρθρων, βίντεο χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και άλλων ενημερωτικών κειμένων σε θέματα υγείας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ασθενών και του ευρύτερου κοινού.

Μεταβείτε τώρα στην Ιατρική Βιβλιοθήκη >>

Βίντεο χειρουργικών επεμβάσεων

Βίντεο με παρουσίαση ιατρικών περιστατικών θα βρείτε στην Ιατρική Βιβλιοθήκη >>

καθώς και στο κανάλι της Κεντρικής Κλινικής Τσεπέτης στο YouTube >>

@chaniaclinic on twitter
check up: οικονομικά πακέτα προληπτικού ελέγχου
menu
χάρτης τηλέφωνο email twitter
© 2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΣΕΠΕΤΗ - ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ All rights reserved