Αμυγδαλεκτομή με σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές

ελάχιστα επεμβατική χειρουργική

Άρθρο για την αμυγδαλεκτομή (χειρουργική αφαίρεση αμυγδαλών) με σύγχρονες τεχνικές, όπως η τεχνολογία Coblation

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: λεπτά
Συνολικές προβολές: 3189

Μιχαήλ Γ. Τζανακάκης, ΩΡΛ χειρουργός κεφαλής & τραχήλου

Η αφαίρεση των αμυγδαλών (αμυγδαλεκτομή) είναι μια χειρουργική διαδικασία, που πραγματοποείται με γενική αναισθησία στην κλινική. Οι αμυγδαλές αφαιρούνται μέσω του στόματος, χωρίς ορατές ουλές μετά το χειρουργείο.

tonsillectomy

Χειρουργικές μεθόδοι αμυγδαλεκτομής

Υπάρχουν δύο βασικές μεθόδοι για την διεξαγωγή της αμυγδαλεκτομής:

  • Η συμβατική αμυγδαλεκτομή, η οποία περιλαμβάνει ολική αφαίρεση και των δύο αμυγδαλών και της κάψας που τις περιβάλλει, με κλασσική μέθοδο
  • Η αμυγδαλεκτομή με σύγχρονα μέσα, όπως το Coblation με το οποίο αφαιρώντας τις αμυγδαλές μπορούμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε και την αιμορραγία

Πλεονεκτήματα των νέων τεχνικών αμυγδαλεκτομής

Το όφελος από τη χρήση των σύγχρονων τεχνικών, είναι ο άμεσος έλεγχος της αιμορραγίας κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, και η αποφυγή χρησημοποίησης ραμμάτων, με αποτέλεσμα την καλύτερη μετεγχειρητική πορεία για τον ασθενή, με λιγότερο πόνο και μικρότερη πιθανότητα για αιμορραγία.

Τεχνολογία Coblation

Η χρήση της τεχνολογίας Coblation για την αμυγδαλεκτομή έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια. Η ταυτόχρονη αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια), μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ίδια συσκευή, εάν ενδείκνυται.

Οι Coblation διπολικές συσκευές πλάσματος έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία προκειμένου ο ιστός να διαλυθεί ή να συρρικνωθεί απαλά, με ελάχιστη θερμική βλάβη στον περιβάλλοντα υγιή ιστό. Η τεχνολογία Coblation παρέχει τη δυνατότητα εκτομής, και αιμόστασης των αιμοφόρων αγγείων την ίδια στιγμή.

Παράλληλα η μέθοδος λόγω των περιορισμένων μετεγχειρητικών επιπλοκών σε σχέση με τη συμβατική αμγδαλεκτομή, μας επιτρέπει οι επεμβάσεις αυτές να πραγματοποιούνται σαν Day Surgery, δηλαδή δεν απαιτείται συνήθως παραμονή και διανυκτέρευση στην κλινική.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά , που αποδεικνύουν τα οφέλη στον ιατρό και τον ασθενή της αμυγδαλεκτομής με Coblation.

Στην κλινική η μέθοδος Coblation αποτελεί την μέθοδο εκλογής για την αμυγδαλεκτομή και την αδενοτομή

σύνταξη και επιμέλεια κειμένου
Μιχαήλ Γ. Τζανακάκης, ΩΡΛ χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
βρείτε άλλα άρθρα σχετικά με
   
βρείτε άλλα άρθρα στην θεματική ενότητα
Χειρουργική   Ωτορινολαρυγγολογία  
εξωτερικές πηγές
1. Πλήρη ιατρικά άρθρα σχετικά με την αμυγδαλεκτομή στο PubMed Central
2. Επιστημονικά άρθρα, δημοσιεύσεις και αποτελέσματα κλινικών μελέτων για την αμυγδαλεκτομή στο PubMed
προεγχειρητικός έλεγχος

10 ερωτήσεις προς τον ιατρό πριν από κάθε χειρουργείο Η αναλυτική ενημέρωση του ασθενή από τον θεράποντα χειρουργό θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι κάθε χειρουργικής επέμβασης. Τι πρέπει να διευκρινιστεί στη συζήτηση πριν από το χειρουργείο;
Συνολικές προβολές: 21373
Ημ/νία δημοσίευσης:
σύνταξη και επιμέλεια κειμένου

τίτλος ανάρτησης Αμυγδαλεκτομή με σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές

περίληψη Άρθρο για την αμυγδαλεκτομή (χειρουργική αφαίρεση αμυγδαλών) με σύγχρονες τεχνικές, όπως η τεχνολογία Coblation

θεματική ενότητα
Χειρουργική   Ωτορινολαρυγγολογία  
 
σχετικό με
   
 
αξιολόγηση
3.9 αστέρια σε 6445 αξιολογήσεις
 
άδεια χρήσης
Το κείμενο αυτό διατίθεται με άδεια Creative Commons Αναφορά 3.0, η οποία προβλέπει την ελεύθερη αναπαραγωγή, διανομή και παρουσίασή του, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναφερθεί το όνομα και η ιδιότητα του/των συντακτών και η Ιατρική Βιβλιοθήκη σαν μέσο δημοσίευσης.
 
τελευταία επεξεργασία
el - 275 λέξεις
 

Γίνετε συντάκτης της Ιατρικής Βιβλιοθήκης

Όλοι οι συντάκτες αποκτούν προσωπική ιστοσελίδα εντός της Ιατρικής Βιβλιοθήκης, στην οποία μπορούν να καταχωρηθούν στοιχεία επικοινωνίας, βιογραφικό, λοιπές δημοσιεύσεις και γενικότερα οποιαδήποτε άλλη πληροφορία κρίνεται απαραίτητο από τον ίδιο τον συντάκτη.

Αν ενδιαφέρεστε να δημοσιεύσετε το δικό σας άρθρο στην Ιατρική Βιβλιοθήκη, παρακαλώ αποστείλετε το κείμενο προς καταχώρηση μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην παρακάτω διεύθυνση:

Εγγραφή στην τροφοδοσία RSS

Οι τροφοδοσίες Really Simple Syndication (RSS) αποτελούν έναν εύκολο τρόπο ανάγνωσης των πιο πρόσφατων δημοσιεύσεων της Ιατρικής Βιβλιοθήκης.

Εγγραφείτε τώρα στο αρχείο ροής - τροφοδοσίας της Ιατρικής Βιβλιοθήκης, ώστε να λαμβάνετε αυτόματα μια σύνοψη, όποτε δημοσιεύεται νέο περιεχόμενο ή γίνεται ενημέρωση των κειμένων. Η εγγραφή γίνεται στον browser ή και στο smartphone μέσω προγραμμάτων ανάγνωσης RSS, όπως π.χ. το Feedly

Διεύθυνση RSS της Ιατρικής Βιβλιοθήκης:
https://chaniaclinic.com/rss-library

Σημείωση για τον αναγνώστη

Τα κείμενα που καταχωρούνται στην Ιατρική Βιβλιοθήκη ελέγχονται από την επιστημονική ομάδα της Κεντρικής Κλινικής Τσεπέτη για την γενική εγκυρότητά τους, με βάση την καθιερωμένη ιατρική πρακτική και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Εντούτοις, στα άρθρα μπορεί να εκφράζονται και προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη, βασισμένες στην ατομική του κατάρτιση και εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση, τα κείμενα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την απαιτούμενη εξέταση, διάγνωση και θεραπεία από τον ιατρό σας.

chaniaclinic
η νέα κλινική σας στην Κρήτη

ακολουθήστε μας στα social media

chaniaclinic
Κεντρική Κλινική Τσεπέτη
Τηλεφωνικό κέντρο: 28210 28828 Φαξ: 28210 28829

Παπαναστασίου 9, πλατεία Δικαστηρίων, 73133 Χανιά Κρήτη GR

35.51020 24.03289

Ο καιρός στα Χανιά 30/06/2022 23:03: πολύ ασθενής άνεμος (2 bft) δυτικός, αίθριος, 26 °C
αίθριος

Ιατρική Βιβλιοθήκη

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη είναι μια online συλλογή ιατρικών άρθρων, βίντεο χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και άλλων ενημερωτικών κειμένων σε θέματα υγείας, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ασθενών και του ευρύτερου κοινού.

Μεταβείτε τώρα στην Ιατρική Βιβλιοθήκη >>

Βίντεο χειρουργικών επεμβάσεων

Βίντεο με παρουσίαση ιατρικών περιστατικών θα βρείτε στην Ιατρική Βιβλιοθήκη >>

καθώς και στο κανάλι της Κεντρικής Κλινικής Τσεπέτης στο YouTube >>

@chaniaclinic on twitter
check up: οικονομικά πακέτα προληπτικού ελέγχου
menu
χάρτης τηλέφωνο email twitter
© 2022 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΣΕΠΕΤΗ - ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ All rights reserved